Skip to main content Skip to footer

Vrå skole og børnehus

For borgerne i Vrå er det nye Skole og Børnehus ikke bare fremtidens læringssted. Det er et socialt samlingspunkt, der bringer generationer sammen i byen.

Søren Jensen har bidraget til at projektere og udvikle Vrå Børne og Kulturhus – et nyt, indbydende samlingspunkt i byen Vrå. Arbejdet er baseret på vores filosofi om regenerativt byggeri, hvor byggetekniske løsninger skal give positivt tilbage til både mennesker og miljø.  

 

Fra første streg til sidste lag maling har relationen mellem ude og inde – mellem menneske og natur –  været i centrum for designet. Dette afspejles bl.a. i tilgangen til indeklima, der er baseret på adaptiv komfort, hvor kombinationen af termisk masse og fortrængningsventilation sikrer et komfortabelt og sundt miljø inden døre.   

 

Der er desuden arbejdet med lette facader og tagopbygninger i biobaserede materialer, mens træer er blevet anvendt til solafskærmning, for at nedbringe miljøpåvirkningen og etablere en æstetik, der taler op imod ”skolen i skoven”. Andre hjørnesten for projektet har været at sikre høj visuel og motorisk stimulans samt at skabe et byggeri, der kan byen sammen på tværs af generationer.

 

I tæt samarbejde med Hjørring Kommune, AART architects, JaJa Architects, NCC og de udførende fagentreprenører er det lykkedes at skabe et smukt bud på et moderne byggeri med meget tilfredse brugere.

 

Projektet DGNB certificeres, og ambitionen er at projektet skal opnå en DGNB Guld klassificering. 

Kontakt

 

Vil du høre mere?
Kontakt Kristian Flyvholm

 

+45 4194 9444
krf@sj.dk

Kristian Flyvholm

 

Udviklingschef